Reclamatiile si sesizarile inregistrate de CSA au scazut cu 15% in primele noua luni

In primele noua luni ale anului 2011 au fost primite si solutionate 4.888 de reclamatii si sesizari, potrivit datelor publicate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor. Cele mai multe reclamatii inregistrate au fost aferente asigurarilor generale, respectiv 4.689, adica 95,93% din total. Din acestea, reclamatiile privind asigurarile RCA au reprezentat 73,6%, adica un numar de 3.597, care reprezinta totusi doar 0,08% din totalul contractelor incheiate, respectiv 1,4% din dosarele de dauna deschise.

“Desi reclamatiile au scazut cu aproape 15 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut, fapt care ne bucura, totusi aspectele sesizate, in special in ceea ce priveste asigurarea RCA, raman o problema pe care ne-am propus sa o rezolvam inclusiv prin intensificarea verificarilor privind modul de instrumentare si plata a dosarelor de dauna de catre societati”, a precizat Constantin BUZOIANU, Presedintele CSA.

Printre societatile de asigurare care au inregistrat un numar mai mare de reclamatii sunt EUROINS, CARPATICA Asig si ASTRA Asigurari, acestea detinand cumulat o cota de 36,9% din totalul pietei RCA.

“Cei trei asiguratori au platit despagubiri, in primele noua luni ale acestui an, de aproximativ 450 mil. lei, pentru un numar total de peste 110.000 dosare. Sesizarile primite de CSA au reprezentat circa 2% din daunele achitate de cele trei companii”, a adaugat Presedintele CSA.

In ceea ce priveste segmentul asigurarilor de viata, s-au inregistrat 199 de reclamatii, adica 4,07% din total.